Zwevende trap
Een zwevende trap in een grote tuin dat ziet u op deze tuinfoto’s. Het is een tuin met erg veel hoogteverschil. Voordat de zwevende trap kon worden gerealiseerd moest er heel wat gebeuren.
Het begint allemaal met een goed tuinontwerp, dat was het uitgangspunt. Omdat er veel hoogteverschil zit tussen het huis en de tuin is er eerst veel grondwerk uitgevoerd. Er zijn hoge L-elementen geplaatst voor de grondkering. Er is een zwembad uitgegraven en een Poolhouse met Sedumdak gerealiseerd. Toen deze werkzaamheden waren uitgevoerd kon er met de verdere tuinaanleg worden begonnen. De zwevende trap is gemaakt van betontegels van 100 x 100 en 100 x 200 cm. U denkt dat zijn hele grote tegels, maar doordat de tuin zo groot is lijken de tegels van de trap toch niet te groot. Om de zwevende trap heen is gazon en beplanting aangelegd.
Beplanting
Bij de erfafscheiding zijn er veel groene struiken, heesters en klimplanten aangeplant. In de plantenborders staan verschillende groepen beplanting zodat er elke keer iets anders bloeit maar er toch harmonie is ontstaan in de tuin. In zo’n grote tuin zijn de juiste verhoudingen erg belangrijk. Veel planten moeten nog groeien, maar we zien op de tuinfoto’s al een mooi groen resultaat. Meer informatie over tuinplanten en heesters, kunt u ook lezen in de plantenencyclopedie van Appeltern, klik hier.
Tuin inrichten en onderhouden
Een tuin goed inrichten is een proces dat tijd vraagt. Het is eigenlijk net als het verbouwen van een huis, je werkt doelgericht naar een mooi eindresultaat. Maar bij een tuin zijn we daarbij afhankelijk van het weer (wind, zon, droogte, regen, kou). En daarbij is groen (gazon, beplanting) een levend product wat aandacht en onderhoud vraagt. Denk aan planten die soms net wat anders groeien of worden opgegeten door slakken. Na de tuinaanleg is het dus niet klaar, er zal soms een plant moeten worden vervangen. Er moet op tijd worden gesnoeid, gemaaid, geschoffeld enz. Voor meer informatie over tuinonderhoud, klik hier.